Waarom Chinese geneeskunde?

Verlang je er ook zo naar dat je je weer helemaal vrij kan bewegen?

Slaat de vermoeidheid toe door alle stress die je ervaart?

Voel je je opgesloten en moedeloos?

Malen je gedachten maar door zonder dat er een oplossing komt?

IMG_0288

 

We leven  in bijzondere tijden, die veel van ons vragen.Soms kan ons lichaam de psychische druk niet meer aan en krijgen we last van lichamelijke klachten.

Ondanks dat de poorten langzaam weer open gaan hebben we nog een lange weg voor ons vóór het gewone leven weer op de rails is.

Herken je deze klachten?

  •  vermoeidheid

  •  slaapproblemen

  •  concentratiestoonissen

  •  buikklachten

  •  hartkloppingen

  •  verdriet voelen of bang zijn.


  • Helaas kunnen we de omstandigheden op dit moment niet veranderen.  Wat we wel kunnen veranderen is hoe wij erover denken en voelen.

  • Dat is dan ook een andere prettigere optie. Stel je voor je energie stroomt lekker, je creativiteit verrast je met nieuwe mogelijkheden. Je hebt meer tijd voor jezelf. Je hoeft niet meer van alles en kan meer aandacht aan jezelf besteden.

  • Hoe mooi zou dat zijn?  Het is een feit. Als je dichter bij jezelf bent omdat je energie lekker stroomt is het makkelijker om ‘om te denken’.

  • De Chinese geneeskunde is erop gericht onze energie weer in balans te brengen. Je lichaam herstelt, je geest wordt weer creatief en je voelt je verbonden met jezelf

“Gezond zijn willen we allemaal. Maar het is niet altijd zo vanzelfsprekend.”

Je lichaam is een energetisch systeem en systemen kunnen door omstandigheden uit balans raken. 

Lichamelijke, emotionele en mentale klachten zijn het zichtbare of voelbare resultaat van een lichaam uit balans. Acupunctuur werkt corrigerend en herstellend.

Vergeet jezelf niet!

Acupunctuur en Qi Gong kunnen je helpen om zelf weer de baas te zijn over je leven. Als je energie goed stroomt komen lichaam en geest tot rust en kan je je weer concentreren op je eigen unieke levenspad.

Wat zijn jouw voordelen?

・Je maakt je minder zorgen

・Je ziet weer perspectieven in je leven

・Slapeloze nachten horen tot het verleden

・Je bent alert en mentaal aanwezig

・Je hebt energie en zin in het leven. 

 

Ik heb besloten om mijn praktijk een andere nieuwe invulling ten geven. Vanaf 1 januari 2022 ligt mijn focus meer op preventie en het bevorderen van een goede gezondheid.  De acupunctuur staat op een laag pitje. De leer van de Chinese  geneeskunde blijft wel mijn leidraad en inspirator. Gezondheid is veel meer dan afwezigheid van ziekte en heeft veel baat bij beweging. Een van mijn favorieten is op dit moment Qi Gong, een oude Chinese bewegingsleer.

Binnenkort meer….

Contact

Acupunctuurpraktijk Zhong Dao,  Ambt. Dorknoperlaan 75      1336 GB Almere

Tel: 06-39750568

Mail: info@zhongdao.nl